Výstava studentských prací v Kavárně v Sedmém nebi aneb Galerie U Niny se i letos představí na přehlídce Art Prague 2014

04.03.2014 12:30

Sedmé nebe – Praha

20. 2. - 29. 3. 2014

 

Umění lehce i pro neumělce - tvořivá cesta k radosti ve vzdělávání

 

Byli jsme pozváni Ninou Meinerovou na vernisáž souborné výstavy maleb a kreseb do krásných prostor Kavárny v  Sedmém nebi,  kde jsme  my návštěvníci včetně studentských autorů i jejich příbuzných (za nepředstavitelné tlačenice)  mohli zhlédnout a zhodnotit práce žáků  všech věkových skupin, kteří se doposud zúčastnili  kurzů malování a kreslení   Výtvarného ateliéru  Niny Mainerové.

 


Když jsme vstoupili do Kavárny v Sedmém nebi, vítala nás s milou tváří sama Nina Mainerová, dala nám pár organizačních tipů a pozvala na sklenku vína. V horním patře  z houpačky  na nás zíral  snad anděl, či co v ´životní´ velikosti.  Po prohlídce obrazů, z nichž některé byly vskutku vynikající, jsme usedli relativně znaveni ke stolku a popíjeli skvělé vínko. Seznámili jsme se s dvěma postaršími dámami, se dvěma žačkami Výtvarného ateliéru, vyslechli jejich důvody, proč se kurzů zúčastňují a vesele jsme švitořili dál…vždyť umění spojuje umělce i neumělce…že? A hlavně musí být příjemné pro amatérské studenty výtvarného ateliéru (jakéhokoliv druhu) mít tu možnost  vystavit své práce také veřejnosti...ve veřejném prostoru, pevně doufajíce, že o ně nepřijdou, jako se nám to stávalo v mládí při Soutěži tvořivosti mládeže (STM) , kdy se nám naše exponáty nikdy nevrátily...ha!

 

Požadavky na obraz

Na výzvu Niny Mainerové, aby účastníci si vybrali pouze jeden svůj obraz, který chtějí mít v kavárně V Sedmém nebi vystaven v rámci Souborné výstavy, a současně aby jimi vybraný obraz splňoval požadavky:

  • technika - malba na plátně
  • formát - maximálně  1m/1m

Obrazy, prosím, opatřete ze zadní strany háčkem na zavěšení, popiskem s Vaším jménem, kontaktem na Vás a autorskou cenou obrazu. Vaše obrazy na výstavu můžete nosit do ateliéru Balbínova 28 - každý den od 10:00 - 19:00 do 14. 2. 2014. Obrazy připravte na bezpečný převoz autem. Instalace výstavy bude probíhat v sobotu 15. 2. 2014 od 9:00 - 12:00 hodin, všichni pomocníci vítáni! Instalovat se bude zavěšením na drátek :-) Pokud budete jakkoli potřebovat poradit - prosím kontaktujte nás na info@malovanikresleni.cz

Kavárna v Sedmém nebi –

dvojpodlažní nadpozemský studentský podnik, stylový interiér, příjemná atmosféra

Praha 5 – Újezd

Zborovská 124/68

Máme otevřeno:

pondělí–pátek: 10:00–01:00 hodin

sobota–neděle: 12:00–01:00 hodin

Tel.: 257 318 110

 www.facebook.com/pages/Kavarna-v-Sedmem-nebi/

 

 

Galerie U Niny

Praha 2

Balbínova 28

Tel.: 608 231 209

 

 

… u nás se naučí malovat opravdu každý!

 

Hodnocení:  80 %

 

Ing. Olga Koníčková

Foto: autorka