Na pardubický koncert skupina Elán přiletí letadlem

17.05.2013 11:43

Na pardubický koncert skupina Elán přiletí letadlem

(Skupina Elán přistane v Pardubicích jen několik desítek metrů od pódia)

 

V pátek 31. května 2013 od 20.00 hodin proběhne přímo na ploše letiště Pardubice koncert legendární slovenské rockové skupiny Elán. Jediné české vystoupení řady „The Best Of Tour“ v roce 2013 se bude konat v předvečer zahájení 23. ročníku letecké show „Aviatická pouť“ letos s mottem Tenkrát na Východě, kterou hostí letiště Pardubice o prvním červnovém víkendu roku 2013.

 

Fenomenální slovenská skupina Elán vznikla už v roce 1968 a v osmdesátých letech minulého století se stala kultovní stálicí československé hudební scény. Skupina Elán, kterou v současné době tvoří hudebníci Jožo Ráž, Jano Baláž, Vašo Patejdl, Peter Farnbauer, Ĺubo Horňák, Henry Tóth a Boris Brna se po třech megakoncertech The Best Tour 2012 v Praze, Brně a Ostravě v říjnu loňského roku, rozhodla přidat v roce 2013 ještě jeden koncert v České republice a to přímo na ploše pardubického letiště. Kapela až téměř k pódiu přiletí stylově vrtulníkem.

 

Richard Santus - jeden z organizátorů Aviatické pouti - vysvětluje, na co všechno se návštěvníci koncertu můžou 31. května v Pardubicích těšit: „Návštěvníci koncertu se mohou těšit nejen na Joža Ráže s Elánem, ale společnost jim budou dělat legendární letadla, jako například těžký bombardér B-17 zvaný „létající pevnost“, který mimochodem účinkoval ve válečném trháku Memphiská kráska, a spousta dalších historických a současných letadel, která vystoupí o víkendu 1. -2. června v rámci 23. Aviatické pouti. V době konání koncertu bude již většina letadel i techniky na letišti  včetně herců v dobových uniformách, s původní výstrojí a výzbrojí.“ Organizátoři se mimo jiné rozhodli část vstupenek na koncert Elánu věnovat neziskovým organizacím.

 

Pardubický koncert Elánu ze série The Best Of Tour bude nabitý největšími hity. Na koncertě zazní například písně Kočka, Nie sme zlí, Tuláci v podchodech a další dvacítka legendárních písní skupiny. Velká scéna s přibližně 200 čtverečními metry LED obrazovky, výkonný zvukový aparát, bohatý světelný park a další vizuální efekty, to vše obklopené unikátní leteckou technikou slibuje opravdu mimořádný a nevšední zážitek.

 

“Všichni máme k letadlům a létání vřelý vztah a proto se na koncert přímo na letišti, kde už budou vrcholit přípravy na Aviatickou pouť 2013, moc těšíme. Samozřejmě nejvíc na koncert a fanoušky, ale také na to, že si snad budeme moci prohlédnout i historická letadla, která na česká a slovenská letiště zavítají opravdu zřídka”, říká manažer Elánu Michal Čimera a s úsměvem dodává: “Málokdy se nám také podaří na koncert přiletět vrtulníkem a přistát těsně vedle pódia.”

 

České dráhy pro návštěvníky pardubického koncertu a fanoušky skupiny Elán připravily výjimečný dárek - pohodlný posilový vlak z Prahy do Pardubic, který diváky dopraví až do zastávky Pardubice závodiště, tedy téměř ke vstupu do areálu letiště. Po skončení koncertu České dráhy přepraví diváky zase zpět. Je zajištěna i návazná vlaková doprava pravidelnými spoji z Pardubic směr Česká Třebová (s přípoji v Chocni směr Vysoké Mýto) a také je zajištěna doprava z  Pardubic závodiště do Chrudimi. Posilový vlak bude po skončení koncertu připraven rovněž pro příznivce Elánu z Hradce Králové.

Výkonnou produkci koncertu skupiny Elán na pardubickém letišti má na starosti produkční společnost Czechomor Agency s.r.o., která mimochodem zastupuje skupinu Čechomor a další umělce.

Vstupenky na koncert za zvýhodněnou cenu jsou v prodeji v sítích Ticketstream, Ticketpro, a Eventim.

 

Czechomor Agency s.r.o.                                                   

tel.: +420 603 229 199                                                                     

tel.: +420 775 873 567          

e-mail: petr@czechomor-agency.com

www.czechomor-agency.com                                               

www.elannaletisti.cz

 

Ing. Olga Koníčková