Muži, kteří dokážou zničit každý vztah - Lillian Glass - Motto

05.02.2013 13:04

Muži, kteří dokážou zničit každý vztah

aneb

ženy ,neberme to ´příliš  vážně?!´                                                

 

Lillian Glass

 

Již před Vánocemi mě zaujala nová publikace nakladatelství  Motto  z populárně psychologické řady s nápaditým názvem  ´Muži, kteří dokážou zničit každý vztah´.   Muži, podle autorky tzv. toxičtí, zkříží cestu nejedné z nás. Chodíme s nimi, vdáváme se za ně nebo pro ně pracujeme. Narážíme na ně v rodině, v okruhu přátel i kolegů.

 

Doktorka Lillian Glass, uznávaná expertka na komunikaci, nás v této knize o 18 kapitolách v pěti částech naučí tyto lidi spolehlivě poznat podle slovních i mimoslovních projevů a poradí nám, jak se jim vyhnout. Dozvíme se také, jak se můžeme toxického muže zbavit, pokud se v naší blízkosti už zabydlel a vytrvale nám komplikuje život. A konečně zjistíme, jak se z nezdravého vztahu zotavit a začít nový život – třeba po boku netoxického muže.

 

Kdo je toxický muž?

Titul  ´Muži, kteří dokážou zničit každý vztah ´ je vskutku zajímavý.  Věřím, že je spousta žen, které by si rády nechaly poradit. Tak jdeme do toho! A jak vidíme, již podle obsahu můžeme zjistit,  o čem kniha vůbec je a co nás bude nejvíce zajímat.  Nejdříve si musíme uvědomit, který muž  je toxický?! No, toxický muž   v nás , ženách, vyvolá pocit špatný dojem ze sebe samé. Vyvolává v nás pocit  méněcennosti. Není nám oporou, život s ním je pro nás peklem.

To je velmi důležitý fakt, který bychom neměli hned od začátku vztahu ignorovat.

A tak, jsme-li s mužem toxickým, máme pocit, že jsme uvízly na ´mrtvém bodě´, tj. že nevíme ´jak dál´ nebo se bojíme ´vzepřít´. A proto abychom mohly takovým situacím předcházet, se začtěme do této knihy, a i když už spadneme do spárů toxického muže, pak nám autorka poradí, jak se mu účinně postavit a jak se z toho dostaneme v plném zdraví.      No, a to snad stojí za to, ne milé čtenářky?!

 

Toxický teror

S  toxickými muži se setkáváme i my filmové hvězdy, zpěvačky, modelky, finanční expertky, manželky politiků, advokátky, lékařky …zvláště my, které jsme ženy s osobností pečovatelky (matky, ženy v domácnosti, učitelky) nebo ženy jako zdravotní sestry, psycholožky,…býváme často nejvíce podléháme mužům toxickým. Můžeme je poznat v rodině, v práci, v ordinaci nebo i ve svých spolupracovnících.

 

Pozor! Muž, který však působí toxicky na nás, nemusí tak působit na ženy ostatní

 

Jak se chová toxický muž?

Všímejme si, jak se k nám chová muž, o kterého zájem máme. Jestliže se nám neustále vysmívá, je příliš sarkastický vůči nám,  pořád na nás něco vidí špatného, ať už na našem chování či vzhledu, uvádí nás do rozpaků.. no je toho hodně, o čem nás autorka informuje – skoro padesát stránek.

 

Není v mých silách to všechno nevysvětlit, proto radím, raději si knihu zakupme, a ponořme se pomalu do ní.  Pomalu čtěme, protože to není beletrie, ale skutečně je třeba nad každou myšlenkou paní doktorky Lillian Glass  více se zamyslet. Srovnávejem  si myšlenky, i ty zasunuté někdy v naší mysli. Nemusíme být přece odbornice jen na trhání zubů, či spravování šatů, máme právo být odbornice i na lidské vztahy – na  to, abychom dokázaly se vyhnout mužům toxickým…brr!!

 

Na závěr  - z úryvku o  syndrom bezmezné lásky

„Některé ženy si zase myslí,  že svého toxického muže milují natolik, že se zkrátka musí změnit, protože mu nic jiného nezbude. I ony se pletou. Názor, že láska překoná opravdu všechno a z vlka udělá beránka, je mylný a velmi naivní. Některé ženy jsou přesvědčeny o tom, že svého toxického muže milují tak hluboce a neochvějně, jako by to žádná jiná žena nedokázala. Myslí, že muže lze milovat stejně jako dítě – bezpodmínečně. Mýlí se, jenomže muž není dítě. Muž na rozdíl od dítěte musí splňovat určité podmínky, abychom ho mohly milovat. Jestliže nám ubližuje nebo se dostane do křížku se zákonem, můžeme ho opustit – dítě opustit nemůžeme. A přesto se mnoho žen pokouší vytvořit citové pouto, které vlastně vytvořit nejde.“ (str.98)

 

Kniha je rozčleněna do pěti částí, a má celkem 18 kapitol

Část I.  ´Všechno, co potřebujete vědět o toxických  mužích ´

Kapitola 1: Kdo je toxický muž?

Kapitola 2: Jedenáct typů toxických mužů

Kapitola 3: Možná jste na některé muže alergická

 

Část II.  ´Proč zrovna vy?´

Kapitola  4: Na toxického muže narazit každá

Kapitola 5:  Vliv imprintingu na rozhodování

Kapitola 6:  Deset důvodů, proč přitahujete toxické muže

Kapitola 7: Jak toxický muž láká své oběti

 

Část III. ´Jak poznáte toxického muže´

Kapitola 8: Věřte svým instinktům

 Kapitola 9: Toxické signály v řeči těla

 Kapitola 10: Poslouchejte, CO říká a JAK to říká

 Kapitola 11: Pozor na kulturní konflikt!

Kapitola 12:  Toxické partnerství – smrtící kombinace

 Kapitola 13: Jak poznat toxické muže na internetu

 

Část IV.  ´Jak vyzrát na toxického muže´

 Kapitola 14 –Účinné techniky

 Kapitola 15 – Zůstat, nebo ho nechat plavat?

 

Část V.  ´Zotavení´

Kapitola 16 – Jak se vypořádat s bolestí a smutkem?

Kapitola 17 – Odpuštění a život poté

 Kapitola 18 – Netoxičtí muži jsou všude kolem!

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

O autorce Lilian Glass

´První dámu komunikace´ , paní doktorka Lilian Glass ,   uznáváme ve světě jako odbornici na oblast komunikace. Vystupuje v televizních pořadech, publikuje v časopise Cosmopolitan ,  spolupracuje s hollywoodskými hvězdami.  Radí jim, jak mají nejlépe ztvárnit charakter jejich postavy pomocí hlasu i řeči těla.  Napsala 14 knih. Žije v Beverly Hills v Kalifornii, ale považuje se za světoobčanku. Na svých přednáškách se řídí heslem:  ´Komunikací k míru na celém světě.´

Pár slov o MOTTO

Humor - Romány- Pro děti a mládežDetektivky - Psychologie - Rádce - Skutečné příběhy - Kuchařky - Cesty - Audio - Příběhy psané s chutí

Jako nakladatelství MOTTO jsme vznikli v roce 1993. Vydáváme  českou i světovou beletrii (romány, detektivky, humoristickou prózu ad.), rádce, populární psychologii, cestopisy aj. Provozujeme  on-line knihkupectví: prodej knih se slevou. Uveřejňujeme  literární přípěvky od spisovatelů-amatérů.

 

Mezi kmenovými  autory nakladatelství MOTTO jsme našli například tyto:

 Frédéric Beigbeder , Zora Beráková,Julliand Anne Dauphine, Ivanka Devátá, Daniel Cordonier, Lee Harrisová , Sarah Harvey, Iva Hercíková, Phyllis Dorothy Jamesová, Ivana Jančáková, Josef Kirschner, Michaela Klevisová, Radka Kvačková , Camilla Läckberg , Christina Larsson , Jarmila Loukotková, Šárka Navara,  Barbara Nesvadbová, Amélie Nothombová, Irena Obermannová, Denisa Ogino , Halina Pawlowská,  Miroslav Plzák, Ruth Rendellová , Sarah Turnbull, Eva Urbaníková

 

Titul: Muži, kteří dokážou zničit každý vztah

Titul z anglického originálu: Toxic Men

Autorka: Lillian Glass

Přeložila: Dagmar Kalová

Grafická úprava obálky:  Vendula Volkmerová

Odpovědná redaktorka: Naďa Hloušová

Redigovala:  Drahomíra Holmannová

Technický redaktor:  Lubomír Kuba

Vydalo nakladatelství Motto ve společnosti Albatros Media a.s.  Na Pankráci 30, Praha 4

Vydání :  první, rok vydání:  2012, běžná cena v obchodech: 290 Kč

Počet stran:  272 , vazba:  brožovaná

Kategorie:  psychologie

Hodnocení:  80 %

www.albatrosmedia.c, www.motto.cz

 

V nakladatelství  Motto již s podobnou tématikou vyšly dvě publikace: 

Sandra Brown :  ´Jak poznat nebezpečného muže, dřív než se zamilujete´

Laura Schlessingerová:  ´Jak přežít útok žraloka (na souši)´

www.drlillianglass.com

 

Ing. Olga Koníčková

Foto: internet -  motto