Met Fall Winter 2014/2015 Fashion Show aneb co je nového ve džínové módě pro ženy?!

19.09.2014 12:53

Výstavní síň Mánes – Praha

čtvrtek 18. 9. 2014

 

Kde jsou ty doby, kdy my starší jsme byli ještě za socialismu  ve školách káráni za to, že jsme na vyučování přišli ve  džínách, které jsme např. dostali od babičky z Rakouska!

Kde jsou ty doby, kdy v pořadu  TEXASÁDO STRAŠÁDO, který  pro mládež vysílala Československá televize, se odsuzovaly džíny, které hyzdí mládež! 

 

No, a nyní? Vidíme nemluvňata v džínových kočárcích, či  např. i v dupačkách,  nebo  v dalších nespočetných variacích využití džínoviny – denimu k současnému oblékání jak  dospělých, tak i dětí. 

I když ještě zima není, ale podzim už za dveřmi je,  přičemž  předpověď počasí říká, že letos zima bude velmi studená  a větrná,  přesto módní návrháři musejí v  předstihu pořádat módní přehlídky.  

A tak jsme ve výstavní síni nedávno zrekonstruovaného a  veřejnosti zpřístupněného Mánesu (zatím jen jedna výstava se uskutečnila - Ivan Steiger) měli možnost zhlédnout velkolepou přehlídku kolekce MET Podzim/Zima 2014/2015.  Za velkého potlesku diváků nám MET  připravil poprvé přehlídku i dětské kolekce.


Celou akci moderoval charismatický Libor Bouček.

 

Značka MET  - Jeans byly uvedeny na trh v roce 1997. Je synonymem kvalitního životního stylu,  spojuje  ležérnost a klasiku s italským šmrncem a drzostí.

  • Jsou určeny pro všechny, kteří si potrpí na prvotřídní kvalitu, nadčasový, ale originální design a komfort při nošení.
  • Značka vznikla ve spolupráci mezi Gege Schienem (italský módní návrhář stojící na špičce džínového průmyslu) a Moreno Giuriatem, který se zabývá uváděním na trh mladých a talentovaných návrhářů.
  • Říká se, že jakmile jednou oblékneme kalhoty od MET Jeans, už nebudeme chtít jiné.
  •  Mezi jejich slavné nositelky patří například Naomi Watts anebo modelka a módní ikona Elle Macpherson.


 

Jak se projevuje vášeň  pro kvalitu,  design a smysl pro detail?!

Pro čtenáře www.www-kulturaok-eu.cz uvedeme jen pár stručných (prosíme o shovívavost) postřehů,  které jsme nasbírali na módní přehlídce. V každém případě  my ženy i děvčátka  nosíme naše oděvy ležérně

Extra- úzké kalhoty se budou nosit se spoustou detailů od  potisku,  dvojitých  barevných  květů,  etno -  vzorů až  po vyzdobené  kapsy. Objevíme eko-kůži  v poutkách např. v barvě růžové jako symbol ženství…vnitřek džín  zatlepujeme,...  

Budeme nosit  T- trička s potiskem -  retro hudby, plakátů atp. ..

Svetry z vlny, angory, mohéru, kašmíru …to jsou klíčová slova pro jejich trend, vládnou vzory i zmodernizovaný norský vzor, jakety, (zateplené)  bundy s límcem, z krokodýlí  eko-kůže  ..stříbrem laminovaný žerzej,

vždy se jedná o zdůraznění  přirozené ženské linie. 

Celý náš oděv neopomeneme doplnit nezbytnými klobouky, kabelkami, šálami a rukavicemi…

Výstavní síň Mánes

Praha 1

Masarykovo nábřeží 250/1

www.metonweb.com

 

Hodnocení akce i džínových modelů:  99 % 

Ing. Olga Koníčková

Foto: © Ing. Olga Koníčková