DinoPark Zoo Bratislava aneb jak vypadal Deinonychus /Strašný pazour/či Compsognathus/Pěkná čelist?!

27.08.2018 14:38

Bratislava ZOO

16. 6. - 2. 9. 2018

 

Není nutné trávit letní dovolenou v Africe. V současných tropech to vskutku nutné nebylo. A tak jsme se za www.www-kulturaok-eu.cz rozhodli trávit týden v hlavním městě Slovenské republiky, v Bratislavě, netušíc, že bude tropický.  Místní teploty dosahovaly až 35 stupňů Celsia. Jenže v Bratislavě vane stále mírný vánek, a ten byl velmi příjemný a umožnil nám, že jsme v Bratislavě ve svých poznávacích trasách nelenili. A tak jsme se vydali do bratislavské ZOO.

Hned u vchodu nás přivítala obří maketa dinosaura. Bylo rozhodnuto! Trochu se odreagujeme! DinoPark navštívíme také!  Ještě jsme v něm nikdy nebyli! Film Jurský park jsme neviděli. A vnoučata? Ta nemáme, takže na co ještě víc čekat?! DinoPark je totiž součástí ZOO a vítá nás...  

 

 

 

 

 

Nejdříve jsme si ve stánku občerstvení u dětského paleontologického hřiště dali kávičku, protože jsme měli za sebou návštěvu samotné ZOO, a teprve poté jsme vstoupili bránou DinoParku mezi již vyhynulé druhorní dinosaury. Je to vlastně naučná stezka, doplněná informacemi o jednotlivých vystavených dinosaurech/doba, kdy žili, naleziště, potrava, velikost/- doporučujeme si info přečíst.

 

 

 

V DinoParku jsme procházeli kolem 50 statických a pohyblivých (robotických) modelů (i ozvučených) dinosaurů v životních velikostech, navštívili  3D Kino zdarma / Fino Dino a Dina Mina, stopáž 11 minut/ a zhlédli unikátní rostlinu Wollemia Nobilis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DinoPark

  • je ideální pro rodinný výlet
  • každý DinoPark je jiný
  • děti se pobaví a zároveň si odnesou nové poznatky o historii naší planety
  • psi mají vstup zakázaný
  • můžeme fotografovat, ale dinosaury neničíme, ani po nich nelezeme!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Producent a provozovatel DinoParku:

společnost WEST MEDIA, s.r.o.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

842 27 Bratislava

Mlynská dolina 1

Čas prohlídky: 1 - 2 hodiny

 

 

 

 

 

Hodnocení:  99 %

Ing. Olga Koníčková (zdroj: dinopark)

Foto: © Ing. Olga Koníčková, © Richard Koníček

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.west-media.eu