CzechImage II / Jak nás vidí v zahraničí? aneb ať žije česká animace...

14.12.2018 14:30

 

 

Galerie Českých center

11. 12. 2018 - 31. 1. 2019

 

Tiskovou konferenci k nové výstavě CzechImage II/ Jak nás vidí v zahraničí?, tentokrát k výstavě plakátů, jež představuje druhou část projektu CzechImage, který iniciují Česká centra v rámci široké řady akcí pořádaných při příležitosti 100. výročí založení naší republiky, za Česká centra zahájila tisková mluvčí, Mgr. Petra Jungwirthová, MBA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dále byli na tiskové konferenci přítomni Matěj Matouš, autor grafického řešení expozice, Kristina Fišerová, vedoucí ateliéru Fakutly designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni, Monika Koblerová, vedoucí projektu CzechImage, ředitelka úseku kulturní diplomacie Czech Centres Network  a Jitka Zámorská, koordinátorka mezinárodní produkce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Námět se v galerii Českých center poprvé představil v lednu 2018, kdy pohled na svou domovinu ztvárnili čeští studenti Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara. Nyní se ke slovu dostala 2. část, která přináší zahraniční reflexi a současně odpovídá na otázku:

 

„Jaký je pohled na ČR zvenčí, ze zahraničí?“

Výběr bezmála 60 originálních plakátů představil ukázky ze 400 prací, kteří se do CzechImage zapojili. Nová výstava nabídla tak pohled mladé zahraniční generace z více než 10 zemí (ze Španělska, Německa, Rakouska, Švédska, Polska, Maďarska, Ukrajiny, Bulharska, Rumunska a Japonska) na současnou image České republiky. Část expozice je věnovaná reminiscenci prací studentů z plzeňské fakulty designu a umění.  Interaktivní pohled nabízí zpracování z Japonska. Studentka Setsuko Kawahara nabídla vedle plakátové tvorby také video, které tvoří součást vystavovaných exponátů.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Výstavu vtipně doplňují nástěnné nápisy a kresby,

které jsou dílem studentů plzeňské univerzity.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

110 00 Praha 1

Rytířská 31

Vstup: volný

 

 

 

 

Hodnocení:  89 %

Ing. Olga Koníčková (tisková zpráva)

Foto: © Ing. Olga Koníčková

 

 

 

www.czechcentres.cz