ART PRAGUE: 13. ročník veletrhu současného umění aneb seznamme se třicítkou pražských galerií

12.03.2014 13:42

Kafkův dům - Praha

 11. - 16. 3. 2014

 

Jedinou prodejní přehlídku současného výtvarného umění na území České republiky Festival ART PRAGUE  jsme v letošním roce opět zahájili v Kafkově domě. Co tam můžeme vidět?  Jednak prezentaci galerijní (skoro 30 galerií - např. Galerie U Niny, Galerie Vltavín, Galerie La Femme, The Chemistry Gallery, A.M. 180 Collective,  Artinbox Gallery a Artbrut.cz, Alex Art Gallery…a další), jednak koncepty kurátorských projektů (VŠUP film, Projekt Jan Mika, , kterými uvádíme na scénu především mladé umělce. Půdorys Kafkova domu umožňuje optimální oddělení jednotlivých participantů a výtvarných oborů. Vedle tradičních technik malby a sochy je značná pozornost věnována novým médiím, street artu aplikovanému v galerijním prostředí, instalacím a výtvarnému filmu.

 

 

 

  • Čtyři podlaží Kafkova domu nabízejí stovky originálních děl, každá expozice má jasnou dramaturgii,  procházíme ´bytovými´ galeriemi a zdejší atmosféra nám nabízí ideální představu o roli výtvarného díla v interiéru..
  •  
  •  
  •  
  • Mimo tradiční galerijní prezentace se můžeme těšit i na bohatý doprovodný program zahrnující například tematické přednášky a diskuse či Nocturno (13. 3. 2014), v jehož rámci bude veletrh přístupný veřejnosti i v pozdních hodinách. Novým prvkem je každodenní talk show Mikuláš - COFFEE TIME.
  •  
  • Stejně jako v předchozích letech, i letos vybrala čestná porota umělce do 35let, který obdržel cenu "UniCredit Bank ART PRAGUE Young Award", jež mu finančně umožní další profesní rozvoj. K  mání katalog shrnující představená díla (120 Kč).
  • (zdroj: tisková zpráva. Iva Nesvadbová a Milan Jaroš – Art Prague Fair)

 

Čestná porota ART PRAGUE 2014

Iva Nesvadbová, ředitelka / director of ART PRAGUE

 

Jaroslav Róna, malíř / artist / painter

Zdeněk Sklenář, galerista, vydavatel / gallerist, publisher

Patrik Šimon, sběratel a historik umění / art collector and art historian

Josef Vomáčka, nezávislý kurátor / independant curator

Marina Votrubová, zástupce / representative of UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

 

Kafkův dům  - Praha 1

Nám. Franze Kafky 3

Máme otevřeno: 11.00 - 19.00  hodin

16. 3. 2014 11.00  - 18.00 hodin

Vstupné: 90 Kč

Snížené vstupné: 60 Kč

www.artprague.cz

 

Hodnocení: 100 % (doporučujeme vyhradit si více času, nejlépe celý den)

 

Ing. Olga Koníčková

Foto: autorka