25. kosmetický veletrh WORLD OF BEAUTY & SPA / jaro 2018 aneb neexistuje barevná kombinace, která by neměla svůj smysl

14.02.2018 11:56

PVA EXPO PRAHA - Letňany

16. - 17. 3. 2018

 

 

Třetí březnový pátek a sobotu na jarní veletrhu WORLD OF BEAUTY & SPA 2018 jistě najdeme bezpočet inspirace jarními trendy, které ovládnou jarní účesy, líčení a módu.  Současně nás čekají i mnohé zajímavé zážitky, zhlédneme-li např. na veletržním pódiu módní přehlídky, nebo další soutěžní akce. A jak to bude s nabídkou kosmetických výrobků či novinek?

 

Vystavovatelé více než 400 značek

Na více než 300 výstavních stánků se nám návštěvníkům budou věnovat špičkoví odborníci,  poskytující cenné rady a informace o nabízených přípravcích a metodách. Odpovědí na naše  dotazy, poradí s aplikací i volbou správného přípravku pro klienta i pro vlastní užití, ať již půjde o poradenství k anti-aging metodám, péči o ruce a nohy, regeneraci či alternativním metodám v oboru.

 

Stále stoupá zájem o přírodní péči, rychle narůstá počet stánků s přírodními produkty, a tak máme rozhodně z čeho vybírat. Oceníme také rady odborníků, kteří nás nasměrují  a pomohou při rozhodování.

 

 

 

Řada stánků i program v saloncích představí masáže spojené s relaxací a oživením celého těla na fyzické i psychické úrovni. Rozšiřuje se zastoupení wellness produktů a přípravků pro aromaterapii, relaxaci, masáže, detoxikaci i celkový zdravý životní styl.

 

Můžeme si tyto produkty vyzkoušet, vcítit se a nalézt ten ´svůj´ zázrak přírody pro své domácí užití, zejména když už tyto přípravky se stávají cílem nákupu pro lékárny, drogerie i voňavé obchůdky s bioprodukty a aromaterapií.

 

S nastupujícím jarem přicházejí nové trendy v líčení, účesech i módě

Na veletrhu je budou prezentovat přední vizážisté, stylisté i kadeřníci. Uvidíme ´Rococo´ fotomake-up od Štěpánky Podroužkové.  Možná najdeme inspiraci při zhlédnutí výsledků  finálových týmů soutěže ´Creative image team´ či semifinálovým tématem ´Splash of Color´, a to vše pod vedením vizážisty Pavla Bauera.

 

 

Soutěž doplníme  módní přehlídkou ve spolupráci s top kadeřnicí Romanou Topinkovou.

 

Semifinálové téma 12. ročníku soutěže Creative Image Team ´Splash of Color´

předestírá myšlenku, že i nejpestrobarevnější obraz je nejdříve čistě bílým plátnem. A přesně takové plátno v podobě ženské tváře  bylo inspirací pro kolekci s názvem Splash of Color. Úkolem je vytvořit s pomocí vlastní fantazie svět, který není tvořen zavedenými barevnými pravidly.

 

Každé umělecké dílo je originál.

 

Soutěžící se stává proto tvůrcem, který určuje pravidla. Využít lze celé barevné spektrum a s každým pomyslným ´tahem štětcem´ bortit společensky zavedené hranice. Soutěž dokazuje, že neexistuje barevná kombinace, která by neměla svůj smysl, ať už se nachází na jakémkoli živém i neživém plátně. Pro finálové téma si soutěžící připraví modelku ´ztracenou ve vlnách´ – Lost in waves.

 

Rokoko... je romantické…i pro muže

A jak charakterizujeme téma soutěže ve fotomake-upu? Název rokoka je odvozen od výrazu rokaj, což je ornament vzniklý z mušle, plocha různého tvaru s bohatě vytvořenými ornamenty. V době rokoka se oblékaly a líčily nejen dámy. Panstvo si pořizovalo bílé paruky, opravovaly se a zamaskovávaly všechny nedostatky, krášlilo se pihami, až bílou pleti s vykreslenými rty ´do srdíčka´. Ženy používaly šněrovačky, honosily se krinolínami vyzdobenými stuhami, krajkami, zlatým a stříbrným vyšíváním, šitými z brokátu, lyonského hedvábí. Vše doplňovaly střevíčky z atlasu, brokátu, hedvábí a sametu na vysokém podpatku zdobené krajkou.

 

Pánové v době rokoka,

pokud chtěli jít s módou, museli nosit úzké kalhoty,

bílé punčochy a boty zdobené pentlemi či tepanými sponami. Jejich nejčastěji saténové kabáty,

které byly zespodu na okrajích vyztuženy kosticemi,

aby odstávaly, měly většinou bílou, světle modrou nebo růžovou barvu. I muži nosili paruku, kterou si dokonce přepudrovávali,

a přikrášlovali ji různými lokýnkami a vzadu svazovali stuhou.

 

Z doby rokoka pochází také výraz

negližé,

který označoval méně formální společenské oblečení, ve kterém dámy přijímaly hosty.

Tvořila jej nařasená splývající sukně, volná šněrovačka,

tenký plášť přehozený přes ramena a třírohý šátek zakrývající výstřih.

 

Další kadeřnické osobnosti…

Na veletrhu nebudou chybět další kadeřnické osobnosti jako Honza Špilar, tým Honzy Hlaváčka i Daniela Hejtmánková. Ti posledně jmenovaní brilantně ztvární téma podzimní soutěže napříč kadeřnickým světem ´INSPIRACE 2019´.

 

  • tým Karlínského kadeřnického učiliště nám přiblíží ´Retro´
  • k budoucím zážitkům patří také  fashion show týmu holešovických oděvních návrhářů na téma ´Skills´
  • líčení, účesy a body painting ve stylu ´Mystic Gothic´ budou opět plné svěžích nápadů, oživujících pro nás tajemné středověké téma

 

A co nového čeká na naše nehtíky?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soutěžit se bude v nail designu (mezinárodní soutěže NailproCzech)

  • v salonním nail artu, manikúře, tip-boxech, tzv. nail art-posterech
  • v prodlužování řas, v prodlužování vlasů i v oděvním designu

 

Soutěž v prodlužování vlasů bude tentokrát pojata zcela jinak a kromě cen pro vítěze si  budeme moci sami vyzkoušet svoji zručnost v této disciplíně i přispět na paruku těm, pro něž může být momentálně tím nejkrásnějším dárkem.

 

Každoročně očekávanou pomyslnou ´třešničkou´ bude opět defilé českých miss v módní přehlídce butiku Fashion Island i návštěvy známých mediálních osobností.

Wellness, fitness i zdravý životní styl se stávají jednou ze ´stars´ veletrhu. Kromě workshopů, kvalifikovaných ukázek a nabídek školení relaxačních a rekondičních masáží i fyzioterapie vystavovatelé reprezentují komplexní beauty-wellness péči.  Opět se můžeme těšit na přehlídku krásných těl v soutěži věnované naturálnímu fitness.

 

V saloncích bude program zaměřen na péči o nohy, regeneraci, wellness, saunování, aromaterapii, přírodní péči při použití éterických olejů, celostní přístup v kosmetické péči a prevenci.

 

Pro naše děti je připraven dětský koutek – vše pro bosou nohu - bosé dílničky, stavění věží, vázání uzlů…

 

 

 

 

www.vitkuv-chodnik.cz

www.bosaturistika.cz

 

 

Partnery i účastníky veletrhu jsou opět nejvýznamnější oborová sdružení:

Unie kosmetiček, sdružení pro kosmetiku PROKOS

Česká podiatrická společnost

Asociace pracovníků v regeneraci

Česká asociace saunérů

Česká asociace wellness

Asociace českých aromaterapeutů

Česká aromatická společnost a další…

 

Více na webu: www.WorldOfBeauty.cz

 a www.BeautyExpo.cz

 a Facebooku: www.FaceBook.com/KosmetickyVeletrh

 

 

 

 

 

190 00 Praha 9 – Letňany

Beranových 667

 

 

 

 

Ing. Olga Koníčková (zdroj: tisková zpráva, www.WorldOfBeauty.cz)

Ilustrační foto: © Ing. Olga Koníčková (z veletrhu Beauty 2017 - podzim, 1 x foto z WorldOfBeauty)